מצב של פשיטת רגל פירושו מצב שבו אדם אינו מסוגל עוד לפרוע את חובותיו. בדומה להליך משכנתא למוגבלים, זהו תחום מורכב, במיוחד כשההתנהלות מתבצעת מול הבנקים. מטבע הדברים, מנהלי בנקים אינם מאשרים משכנתא לפושטי רגל במשך פרק זמן ארוך לאחר פשיטת הרגל וקבלת הפטר.
אלא שהסיפור אינו מסתיים בהחלטה זו, וגופי מימון חוץ בנקאיים יכולים, בנסיבות הנכונות, לאשר משכנתאות גם לאנשים שנמצאים בהליכי פשיטת רגל, תחת תנאים ברורים על מנת שאלה יוכלו לסגור את פשיטת הרגל.
מאמר זה מסביר מהי פשיטת רגל וכיצד ניתן לקבל משכנתא על נכס קיים כדי לסגור הסדר נושים או להמנע מלהיכנס לפשיטת רגל, איפה ואיך ניתן לקבל משכנתא לאחר פשיטת רגל וקבלת הפטר, ולמה הכרזה על אדם כפושט רגל, מפחיתה את סיכוייו לקבלת אישור למשכנתא מהבנק. בנוסף, תשובות לכל השאלות שיש לכם בתחום, כולל טיפים מקצועיים, פרושים לפניכם באתר.
ייעוץ מימון
אם עברתם לאחרונה פשיטת רגל או שאתם נמצאים בהליך פשיטת רגל ורוצים הלוואה על מנת להיחלץ מההליך, והבנקים מערימים קשיים ובירוקרטיות על בקשת המשכנתא שלכם, באתר זה תוכלו לקבל את ההמלצות המקצועיות להתנהלות נכונה בתקופה מורכבת זו של חייכם.
יועצי המימון של חברת Logicash מסייעים ללקוחות שנתקלים בסירובי הבנקים לעזור להם, להשיג הלוואה למשכנתא בפריסת תשלומים נוחה, ובתנאים הטובים ביותר שניתן להשיג. הייעוץ מותאם אישית לכל לקוח, ואתם מוזמנים ליצור קשר עם המומחים שלנו בהקדם, על מנת לנקוט בצעד הראשון לקראת השגת המשכנתא עליה אתם חולמים.
יועצי מימון ידעו לאשר עבורכם משכנתא חוץ בנקאית כנגד נכס קיים על מנת לסגור את חובותיכם ולחלץ אתכם מפשיטת הרגל. לאחר שתסיימו את פשיטת הרגל תוכלו למחזר את המשכנתא החוץ בנקאית לבנק במידה ותתנהלו בצורה תקינה.
ע"מ לבדוק זכאותכם למשכנתא כנגד נכס קיים במצב של פשיטת רגל יש להיוועץ עם יועצי המימון של LOGICASH.
מהי פשיטת רגל של אנשים פרטיים
המונח "פשיטת רגל" מיוחס בטעות במקרים רבים לבעלי חברות, אנשי עסקים או עמותות, שפירקו את הארגון שלהם או סיימו את התנהלותם העסקית. זוהי הנחה שגויה לחלוטין, היות וכשאדם פרטי, מגיע למצב בו הוא אינו מסוגל לפרוע את חובותיו, הוא עלול להימצא במצב של הכרזה כפושט רגל.
אנשי עסקים שמנהלים חברה בע"מ, עסק קטן, שותפות או סוג כלשהו של התאגדות, ומפסיקים את פעילותם העסקית מסיבה כלשהי, ניצבים בפני הליך של פירוק העסק או החברה.
כשאדם מוכרז כפושט רגל, ההחלטה התקבלה עבורו על ידי כונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל. הכונס כפוף למשרד המשפטים ויש לו מעמד וסמכויות שיפוטיות. ברוב המכריע של המקרים, ההחלטה על פשיטת רגל מתקבלת לאחר יוזמה של פושט הרגל ששקוע בחובות אותם אינם יכול עוד לשלם.
אבל יוזמת פשיטת רגל עשויה גם להגיע מנושים שפושט הרגל חייב להם כספים
בראשית התהליך, מתקבלת החלטה הנוגעת לאיחוד תיקים וכינוס נכסים. כלומר, בהתאם להחלטה זו, כל נכס מוחשי או פיננסי שנמצא בבעלות פושט הרגל, מחולט לטובת החזר החובות לנושים. במקביל, תביעות כל הנושים מאוחדות לתיק אחד, ובאופן כל הצדדים מתנהלים בקלות יותר, כולל פושט הרגל, כונס הנכסים והנושים.
מתוך כל הנכסים המחולטים יש להפריד את הרכוש שהמחוקק קבע שאינו ניתן לחליטה, היות והוא דרוש להתנהלות חיים תקינה של החייב. למרות שהקביעה אינה מצוינת במפורש, החייב יכול להשאיר אצלו את דירת המגורים שלו בסיום התהליך.
פותחים דף חדש בחיים
כונס הנכסים מחלק בין הנושים של פושט הרגל את הנכסים שנתפסו, בהתאם להתנהלות שנקבעה מראש. עם סיום חלוקת הנכסים, ובנקודה בה לא ניתן, בוודאות, להוציא רכוש או כספים נוספים מהחייב, מתרחשת ההכרזה כפושט רגל.
השלב האחרון בתהליך הוא קבלת הפטר, שפירושו שמיטת כל החובות של החייב בהווה. כך הוא מקבל הזדמנות לפתוח דף חדש בחיים, אמנם ללא רכוש, אך גם, ובמיוחד, ללא חובות.
האופן בו הבנקים מתייחסים לפושט רגל
חשוב ביותר להבין את ההתייחסות של הבנקים אל פושט רגל, שנמצא בהליך או שקיבל הפטר. למותר לציין, שהוא זוכה ליחס שאינו חיובי. הליכי פשיטת רגל, מבחינת הבנקאים, פירושם פגיעה באמינות הלקוח לעמוד בהחזר חובותיו. כפועל יוצא מכך, הוא נתקל בסירוב הבנקים לקבל הלוואה בנקאית בכלל, ומשכנתא בפרט.
משכנתא לפושטי רגל, למרבה הצער, היא הליך מורכב ביותר. באמצעות בדיקה מהירה ברישומי חברת BDI, ניתן לראות שמבקש המשכנתא נמצא בהליכים של פשיטת רגל, או שכבר הוכרז ככזה. תוצאות הבדיקות מובילות הנהלת כל בנק להימנע ממערכת יחסים כלשהי עם פושט הרגל, בכל הנוגע לתנאי מימון, מסגרת אשראי או אישור הלוואה או משכנתא.
הליך נטילת משכנתא לאחר קבלת הפטר
תחילה חשוב להבין שטרם סיום הליך פשיטת רגל, הסיכוי לקבלת משכנתא או הלוואה, כולל משכנתא חוץ בנקאית, הוא מזערי ביותר. עם תחילת תהליך פשיטת הרגל, לפושט הרגל אין השפעה כלשהי על ההתנהלות והוא נדרש להתאים את עצמו למצב החדש.
מצד שני, חשוב להבין גם שבכל עת, פושט הרגל יכול, לפחות לכאורה, לבטל את התהליך ולהצהיר על יכולותיו לעמוד בהחזרי החובות שלו לנושים.
בסיום הליך פשיטת הרגל, ועם קבלת ההפטר, ולמרות שמשכנתא לפושטי רגל מהבנק אינה אפשרות מעשית, ניתן (ורק בסיום ההליך), לקבל משכנתא חוץ בנקאית, בתהליך זהה להתנהלות מול הבנקים.
משכנתא חוץ בנקאית לעומת משכנתא בנקאית
ההבדל המשמעותי בין שני המצבים הוא שגוף המימון אשר מעניק את המשכנתא, משקיע זמן רב יותר בבדיקת מגוון האפשרויות. בנוסף, התנאים המוצבים לפושטי רגל שמבקשים לקבל משכנתא, עשויים להיות פחות אטרקטיביים. לכן חשוב לקבל ליווי של יועץ משכנתאות אמין ומיומן, על מנת להקל את התהליך.
יועצי המימון בחברת Logicash מלווים פושטי רגל לאחר צו הפטר, ומעניקים ייעוץ מקצועי לקבלת משכנתא בתנאים הטובים ביותר שאפשר להשיג. המומחים בחברתנו מתמחים, בין היתר, בתחומי משכנתא חוץ בנקאית, קבלת הלוואות, משכנתאות לפושטי רגל, ומסגרות אשראי ומימון.
הלוואות אלו מיועדות ללקוחות עסקיים ופרטיים לאחר פשיטת רגל, למטרות של צרכים פרטיים או פתיחת חברה חדשה.
כך שהחלום שלכם לרכישת בית לא נגדע באיבו
אם נתקבלתם בסירוב הבנק לאשר את בקשתכם למשכנתא לאחר שהוכרזתם כפושטי רגל, אנחנו כאן לשירותכם. צרו קשר בהקדם, דרך האתר או בטלפון, ויועץ מימון מקצועי ישוב אליכם בהקדם, על מנת להעניק לכם את הליווי לאורך התהליך, עד להשגת המשכנתא החוץ בנקאית.